www.infocom.md
TEHNOLOGII INFORMATIONALE SI SERVICII DE FACTURARE
 

ACHITAREA SERVICIILOR LOCATIV-COMUNALE

Achitarea serviciilor locativ-comunale se face la oficiile de incasare a mijloacelor banesti de la populatie a Bancilor Comerciale si a Centrului de Posta Chisinau, conform avizului de plata/chitantei curent(e), care reflecta integral situatia contului personal (datorii, plata pentru consumul curent, suma totala spre plata etc).
Fiecare consumator poate achita facturile curente primite incepind cu data de 8-10 si pina in ultima zi a fiecarei luni.
Consumatorii pot achita orice serviciu inclus in factura integral, partial sau in avans. Activind optiunea "Consultarea contului personal" consumatorul poate verifica informatia referitor la sumele calculate, achitate si datoriile acumulate catre perioada si/sau in perioada curenta.

Modelul avizului de plata/chitantei generale:

Daca locatarul nu poate achita toata suma expusa spre plata, exista posibilitatea achitarii partiale a serviciilor respective. Pentru aceasta e necesar de indicat suma care va fi achitata pentru serviciile respective si modificata suma totala la valoarea care va fi platita. Operatorul de la banca/posta va trece in plata suma indicata de locatar pentru fiecare serviciu si va incasa suma totala acceptata de platitor. Diferentele dintre sumele expuse spre plata pentru fiecare serviciu si cele achitate de facto se vor trece la "datorii", stingerea lor urmind a fi facuta in perioadele urmatoare.

Duplicatul avizului de plata/chitantei. In caz daca avizul de plata/chitanta curent(a) nu a ajuns la locatar, indiferent din ce motive, locatarul poate primi un duplicat. Pentru aceasta e necesar sa Va deplasati la oficiul I.M.Infocom, avind cu sine Buletinul de Identitate cu viza de resedinta la adresa pentru care solicitati documentul de plata. La I.M.Infocom Ve-ti depune o cerere si Ve-ti primi pe gratis, timp de 20 - 30 min. duplicatul avizului de plata/chitantei curente.

Meniul principal: